Jáhelník s jablky a tvarohem

Dáša

Jáhelník s jablky a tvarohem

Postup přípravy

  1. Jáhly propláchněte vroucí vodou, ideálně několikrát. Dejte do hrnce a přidejte dva hrnky mléka (používám rostlinné, ale můžete samozřejmě i kravské). Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na minimum a nechte pod pokličkou 10 min probublávat, poté nechte pod pokličkou ještě 15 min dojít. Jáhlovou kaši nechte vychladnout.

    Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s medem (nebo jiným sladidlem) a vmíchejte do jáhlové kaše. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a také ho vmíchejte do kaše.

    Kaši rozprostřete na pečící papír do koláčové formy nebo menšího pekáčku.

    Jablka nakrájejte na slabé plátky a smíchejte s tvarohem a skyrem. A rozprostřete na jáhlovou kaši.

    Pečte na 180 st asi 40 minut.

    Kdo nedrží sacharidy na uzdě, může samozřejmě sladit jak kaši, tak tvaroh. Jáhelník jde připravit i z jiného ovoce nebo jen s tvarohem. Nebo vymyslet úplně jinou náplň.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte