Jednoduchá sytá polévka na chladné dny.
- 1h
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
čočka červená
|
2 lžíce |
čočka žlutá
|
2 lžíce |
hrách žlutý
|
2 lžíce |
jáhly, proso
|
1 lžička |
fazole mungo
|
1 lžička |
rýže bílá
|
1 lžíce |
kroupy, krupky
|
10 g |
brambory pozdní
|
100 g |
směs sušené zeleníny - polévková
|
20 g |
rýžový olej
|
2 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
libeček
|
1 hrst |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše orestujte na rozpáleném oleji, zalijte vodou a vařte do úplného změknutí. Během vaření přidejte libeček, na konec sůl a pepř.
Nebo také používám polévkové koření od Davídka.
K polévce se ideálně hodí pita chléb.
Makronutrienty
56%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 267 kJ | 580 kJ |
Kalorická hodnota | 303 kcal | 139 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,4 g
0,598 g |
14,4 g
0,274 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,14 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17 g
1,79 g |
7,8 g
0,82 g |
Bílkoviny | 7,92 g | 3,63 g |
Sůl | 2,64 g | 1,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů