- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Houby | |
---|---|
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
2 kusy |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
kmín drcený
|
1 lžička |
hřiby čerstvé
|
500 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
smetana na vaření
|
150 ml |
máslo
|
1 lžička |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
Maso | |
kuřecí prsa
|
2 kusy |
sůl
|
2 špetky |
slanina
|
50 g |
sýr eidam 45%
|
50 g |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na bravčovej masti orestujem 1 veľkú cibuľu, pridám nakrájané 2 strúčiky cesnaku, mletú červenù papriku, môže byť aj pikantná a drvenù rascu, premiešam a pridám čerstvé, pokrájané hriby znova všetko dobre premiešam, prikryjem a pomaly dusìm za občasného miešania 20 minùt.
-
Vodu nedávam, huby si pustia vodu, potom pridám soľ, mleté čierne korenie a 150 ml sladkej smotany, varím ešte cca 10 minùt. Pred koncom pridam ešte trochu masla a najemno pokrajanù čerstvú petržlenovú vňať.
-
Kuracie prsia si osolim, okorením narežem a do zárezov vložím slaninku a syr, prudko opekám zo všetkých strán, potom už len prikryjem a pomaly dopekám.
Makronutrienty
14%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 554 kJ | 3 826 kJ |
Kalorická hodnota | 132 kcal | 914 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,11 g
0,797 g |
21,5 g
5,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,311 SVJ | 2,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,99 g
3,54 g |
55,2 g
24,5 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 78,1 g |
Sůl | 0,563 g | 3,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů