Hraběnčin štrůdl low carb

Leny jede low carb

Hraběnčin štrůdl low carb

Tento dezert v nízkosacharidové verzi je až nečekaně dobrý!

Postup je trochu složitější a možná vám pomůže fotorecept na mém blogu:

https://lenyinspirace.cz/hrabencin-strudl/

Postup přípravy

  1. Jako první nastrouháme cuketu i se slupkou, posolíme špetkou soli a necháme 10 minut vypotit. Potom ručně přes síto vymačkáme z cukety veškerou vodu.

    (Nastrouháme i jablko a spojíme s cuketou). Přidáme ostatní suroviny z náplně 1 a odložíme stranou.

  2. Na základní těsto smícháme suroviny v kuchyňském robotu. Část těsta, asi 1/3 oddělíme a dáme do mrazáku. Zbylé těsto dáme na plech na pečící papír a uhladíme do roviny.

  3. Připravíme si náplň 2 smícháním tvarohu, sladidla a žloutků.

    Na náplň 3 vyšleháme bílky se sladidlem do pevného sněhu.

  4. Jako první dáme na základní korpus tvarohovou náplň.

    Následně přidáme cuketovou náplň.

    Jako poslední jemně rozprostřeme bílkovou náplň, kterou posypeme nastrouhanou částí těsta z mrazáku. Dozdobíme sekanými mandlemi.

    Pečeme na 180 °C cca 30 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte