Tento dezert v nízkosacharidové verzi je až nečekaně dobrý!
Postup je trochu složitější a možná vám pomůže fotorecept na mém blogu:
https://lenyinspirace.cz/hrabencin-strudl/
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
xylitol
|
60 g |
mouka kokosová
|
60 g |
mandlová mouka
|
150 g |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
0,5 lžičky |
máslo čerstvé
|
100 g |
Náplň 1. | |
cuketa
můžete přidat 1 kyselé jablko pro chuť
|
1 kus |
xylitol
|
30 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
mouka kokosová
|
30 g |
skořice mletá
|
1 lžíce |
Náplň 2. | |
tvaroh měkký, vanička
|
500 g |
vaječný žloutek
|
4 kusy |
xylitol
|
50 g |
Náplň 3. | |
vaječný bílek
|
4 kusy |
xylitol, cukr březový
|
20 g |
mandle drcené
|
20 g |
Postup přípravy
-
Jako první nastrouháme cuketu i se slupkou, posolíme špetkou soli a necháme 10 minut vypotit. Potom ručně přes síto vymačkáme z cukety veškerou vodu.
(Nastrouháme i jablko a spojíme s cuketou). Přidáme ostatní suroviny z náplně 1 a odložíme stranou.
-
Na základní těsto smícháme suroviny v kuchyňském robotu. Část těsta, asi 1/3 oddělíme a dáme do mrazáku. Zbylé těsto dáme na plech na pečící papír a uhladíme do roviny.
-
Připravíme si náplň 2 smícháním tvarohu, sladidla a žloutků.
Na náplň 3 vyšleháme bílky se sladidlem do pevného sněhu.
-
Jako první dáme na základní korpus tvarohovou náplň.
Následně přidáme cuketovou náplň.
Jako poslední jemně rozprostřeme bílkovou náplň, kterou posypeme nastrouhanou částí těsta z mrazáku. Dozdobíme sekanými mandlemi.
Pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Makronutrienty
39%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 850 kJ | 1 278 kJ |
Kalorická hodnota | 203 kcal | 305 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,4 g
2,1 g |
21,6 g
3,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,44 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
5,08 g |
20 g
7,63 g |
Bílkoviny | 9,33 g | 14 g |
Sůl | 0,138 g | 0,207 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů