- 8h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
hovězí kližka bez kosti
|
1 kg |
cibule
|
1 kus |
hladká mouka pšeničná
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
vývar masový domácí
|
200 ml |
Na ozdobu | |
pórek
|
400 g |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
tvaroh měkký nízkotučný
|
1 kus |
Příloha | |
těstoviny široké nudle
|
400 g |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do pomalého hrnce, okořeníme a bez přidání vody pomalíme cca 7 hodin na low. Doba se může lišit, podle kvality masa.
-
Ve studeném vývaru rozmícháme hladkou mouku, přidáme do hrnce, zamícháme a necháme ještě cca 0,5 hodiny pomalit.
-
Široké nudle uvaříme podle návodu.
-
Nudle rozdělíme na talíře. Na nudle naservírujeme perkelt, navrch přidáme nízkotučný tvaroh, a nakonec posypeme nasekanými bylinkami a nakrájeným pórkem.
Makronutrienty
48%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 565 kJ | 3 345 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 800 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
1,21 g |
88,3 g
7,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 8,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,96 g
10,2 g |
11,6 g
60,4 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 82,4 g |
Sůl | 0,585 g | 3,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů