Hovězí maso na bílém víně, mrkvi a rajčatech, květáková kaše - LC

Laduš

Hovězí maso na bílém víně, mrkvi a rajčatech, květáková kaše - LC

Opravdu velmi chutné lowcarb jídlo. V kombinaci s květákovou kaší naprosto úžasné. A taky hodně vydatné. :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem odblanila a nakrájela na kostky. Nakrájela jsem cibuli. Ve větším kastrole jsem rozehřála sádlo a pozvolna jsem cibuli usmažila do zlatohněda, cca 50 minut, podobně jako na guláš. Pokud se vám ta doba zdá příliš dlouhá, vězte, že se to vyplatí. Správně usmažená cibule dodá pokrmu nejen na skvělé chuti, ale i na barvě.

    Ke konci smažení jsem přidala i prolisovaný česnek.

  2. Když byla cibule usmažená, přidala jsem do kastrolu maso, které jsem promíchala se základem a opekla, aby se tzv. zatáhlo. Potom jsem maso osolila a opepřila, přidala bobkové listy a podlila vínem. Vše jsem důkladně promíchala a nechala chvíli vařit, dokud se víno nezredukovalo.

  3. Možná jste zvyklí používat na podlití hovězího masa červené víno, to je zcela běžné. Ale počkejte, až vyzkoušíte bílé. Dá vyniknout chuti hovězího masa způsobem, který odvážnější červené víno nemá.

  4. Jakmile se tedy víno zredukovalo, přilila jsem do kastrolu vodu, přiklopila a dusila na mírném ohni za občasného zamíchání cca 1,5 hodiny.

    Během dušení jsem dle potřeby ještě podlila vodou. Také jsem si nakrájela mrkev.

  5. Potom jsem maso vybrala do misky děrovanou lžící a odstranila jsem bobkové listy. Tyčovým mixérem jsem rozmixovala šťávu s cibulí, až vznikla krásná hustá omáčka.

    Vrátila jsem maso zpět do kastrolu, přidala jsem rajčata a mrkev a ještě dle potřeby podlila vodou, protože to bylo opravdu hodně husté. Dusila jsem tak dlouho, až bylo maso krásně měkké.

  6. Květák jsem rozebrala na růžičky a uvařila v osolené vodě. Poté jsem vodu scedila a květák rozmačkala mačkadlem na brambory. Přidala jsem trochu másla a smetany a opepřila. Rozmixovala jsem tyčovým mixérem. Nakonec jsem ještě dle chuti dosolila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte