- 8h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
hovězí maso zadní kýta
|
1 kg |
cibule
|
1 kus |
mrkev
|
1 kus |
rajčata
|
1 kus |
hrášek mražený
|
200 g |
víno bílé jakostní
|
100 ml |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
kečup jemný
|
4 lžíce |
nakládané kyselé okurky
|
100 g |
žampiony sterilované
|
400 g |
mléko nízkotučné, odstředěné
|
200 ml |
hladká mouka pšeničná
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý celý
|
5 kuliček |
bobkový list celý sušený
|
3 kusy |
Postup přípravy
-
Hovězí kýtu nakrájíme na nudličky a vložíme do pomalého hrnce.
Přidáme sůl, pepř, bobkový list, kečup, hořčici, hrášek, víno, žampiony i s nálevem, na drobnou nakrájenou cibuli, rajče, okurky, na kolečka nakrájenou mrkev.
-
Pomalíme 7 hodin na LOW.
V mléce rozmícháme 1 lžíci mouky, přilijeme do pomalého hrnce, promícháme necháme pomalit ještě hodinu.
Makronutrienty
26%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 403 kJ | 1 585 kJ |
Kalorická hodnota | 96,3 kcal | 379 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,86 g
2,36 g |
19,1 g
9,29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,486 SVJ | 1,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,55 g
1,48 g |
14 g
5,81 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 40,1 g |
Sůl | 0,655 g | 2,58 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů