Hovězí kližka na zelenině LC

Lucca

Hovězí kližka na zelenině LC

Kližku běžně používáme na guláš. Já to zkusila trochu jinak a je to velká dobrota.

Postup přípravy

  1. Kližku si očistíme nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle, posypeme novým kořením. Maso vyndame do misky a do výpeku dáme nakrájenou cibuli, česnek a mrkev, zarestujeme a přidáme nakrájený celer a řepu ( oloupanou). Restujeme 5 minut. Maso vrátíme zpět do hrnce, ochutíme tymiánem, solí, pepřem, přidáme protlak a podlijeme vínem. Dusíme na mírném plameni cca 1 hodinu, občas promícháme. Po hodině přilijeme vývar, přidáme fazolky a nakrájenou papriku a dusíme dokud není maso měkké, cca 45-60 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte