
Ja dnes takto rýchlo...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Perkelt | |
---|---|
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
cibule
|
1 kus |
hlíva ústřičná, čerstvá
|
500 g |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
paprika sladká mletá
|
1 lžíce |
mouka lněná
|
1 lžíce |
smetana na vaření
|
100 ml |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
ocet kvasný lihový
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na bravčovej masti orestujem cibuľu, pridám pokrajanù hlivu, 2 ks bobkového listu, soľ, korenie, sušené chilli, mletú červenú papriku, 2 čl zlatej ľanovej mùky, premiešam a zalejem horúcou vodou, tak cca 250ml, povarím 15 minút, ku koncu pridám 100 ml sladkej smotany, čerstvù petržlenovù vňať, trochu octu, masla a hotovo.
-
Priloha z každého trošku: kaleráb, batát, cuketa
Dobrú chuť
Makronutrienty
45%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 298 kJ | 1 084 kJ |
Kalorická hodnota | 71,2 kcal | 259 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,62 g
1,23 g |
20,4 g
4,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,56 SVJ | 2,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,04 g
2,11 g |
14,7 g
7,67 g |
Bílkoviny | 2,8 g | 10,2 g |
Sůl | 0,843 g | 3,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů