- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
hlávkový salát
|
130 g |
zakysaná smetana
|
40 g |
bílý jogurt smetanový
|
200 g |
římský kmín celý, cumin
|
2 lžičky |
kořenicí směs garam masala
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na salát používám koupenou směs salátů Toscana.
Na dresing smíchejte zakysanou smetanu, jogurt, koření a sůl podle chuti. Zamíchejte a ideálně nechte odležet a vychladit.
Makronutrienty
tuky
59%
sacharidy
23%
23%
bílkoviny
17%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 493 kJ | 929 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 222 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,9 g
2,04 g |
7,35 g
3,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,39 SVJ | 0,735 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,92 g
4,69 g |
18,7 g
8,83 g |
Bílkoviny | 2,93 g | 5,51 g |
Sůl | 0,069 g | 0,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů