Hermelínový salát s ajvarem

Hermelínový salát s ajvarem

Báječný lowcarb salát na Silvestra či jinou oslavu...

Děkujeme Květě Borovičkové za recept :)

Více inspirace na : Domácí lowcarb dobrůtky

Postup přípravy

  1. Nakrájejte hermelíny na plátky a následně na nudličky a vsypte do mísy, osolte, opepřete a zalijte 1dcl vody- Míchejte, voda vsákne do hermelínu, udrží ho sypký a po přídání všeho ostatního nevznikne mazlavá kejda.

  2. Potom nakrájejte na nudličky šunku a vejce nasekejte na drobno. Společně s cibuli přidejte k hermelínu a lehce promíchávejte. Na konec přimíchejte majonézu a ajvar.

    Dejte odležet aspoň na půl dne do lednice.

  3. Kdo má rád, může i okyselit, mně se ocet k hermelínu nehodí, tak nedávám. Stejným způsobem dělám salát jen z hermelínu, vejce ani šunka v něm být nemusí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte