Byla neděle, byl čas si s jídlem pohrát - s přípravou i konzumací.
Další recepty poctivě od základu připravené:
https://www.instagram.com/p/Cb5Cznej9pu/...
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hamburgery | |
---|---|
hovězí mleté maso
|
500 g |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
slanina anglická
|
50 g |
sýr eidam 30%, plátky
|
50 g |
polníček
|
2 hrsti |
Houska | |
vajíčka
|
1 kus |
mléko plnotučné
|
3 lžíce |
mandlová mouka
|
3 lžíce |
sezamové semínko světlé
|
3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
Chutney | |
cibule červená
|
2 kusy |
víno bílé jakostní
|
50 ml |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
čekankový sirup
|
10 g |
Coleslaw | |
hlávkové bílé zelí
|
0,25 kusu |
mrkev
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
majonéza
|
2 lžíce |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme a vytvoříme burgry, které opečeme dozlatova, stejně tak i slaninu. Na vrch burgerů dáme rozpéct sýr.
-
Vše smícháme a dáme na tři minuty do mikrovlnné trouby.
-
Cibuli (na půlkolečka) restujeme doměkka na másle, poté zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Osolíme, opepříme a dáme chilli. Po odstavení z plotýnky osladíme sirupem.
-
Mrkev a zelí si nakrouháme na jemno a promícháme s nakrájenou cibulkou. Osolíme, opepříme a přidáme majonézu, pořádně zamícháme a dáme odležet do lednice.
-
Dokončení
Housku si podélně rozřízneme a na spodní část dáme coleslaw -> polníček -> burger se sýrem -> chutney -> slanina -> houska.
Makronutrienty
17%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 666 kJ | 5 619 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 1 343 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
1,06 g |
37,3 g
8,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 3,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
4,8 g |
101 g
40,5 g |
Bílkoviny | 8,98 g | 75,8 g |
Sůl | 0,595 g | 5,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů