Kuřecí prsa s možná takovou poněkud netradiční, ale velmi chutnou přílohou - čekankovým salátem. Trochu nahořklá chuť čekanky se skvěle doplňuje s hruškou, gorgonzolou a vlašskými ořechy.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
čekanka červená, puky
|
1 kus |
olivový olej panenský
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
hrušky
|
0,5 kusu |
ořechy vlašské
|
15 g |
sýr gorgonzola
|
30 g |
Maso | |
kuřecí prsa
|
200 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
tymián čerstvý
|
0,3 snítky |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na stripsy, pokapeme olivovým olejem, přidám tymián (případně i nějaké další koření) a dáme na několik minut na elektrický gril.
Čekanku omyjeme, rozebereme na jednotlivé lístky a vložíme na pár minut do studené vody, aby se zbavila nadbytečné hořkosti. Mezitím si do mísy nakrájíme ne tenké plátky hrušku. Čekanku nakrájíme napříč na nudličky, vložíme do mísy k hrušce a zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme kousky gorgonzoly a nasekané vlašské ořechy.
Makronutrienty
15%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 620 kJ | 2 678 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 640 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,93 g
0,521 g |
17 g
2,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,393 SVJ | 1,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,16 g
2,23 g |
39,6 g
9,63 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 55,1 g |
Sůl | 0,33 g | 1,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů