Grilované kuřecí prso a čekankový salát s hruškou a gorgonzolou

Adéla Kábelová

Grilované kuřecí prso a čekankový salát s hruškou a gorgonzolou

Kuřecí prsa s možná takovou poněkud netradiční, ale velmi chutnou přílohou - čekankovým salátem. Trochu nahořklá chuť čekanky se skvěle doplňuje s hruškou, gorgonzolou a vlašskými ořechy.

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na stripsy, pokapeme olivovým olejem, přidám tymián (případně i nějaké další koření) a dáme na několik minut na elektrický gril.

    Čekanku omyjeme, rozebereme na jednotlivé lístky a vložíme na pár minut do studené vody, aby se zbavila nadbytečné hořkosti. Mezitím si do mísy nakrájíme ne tenké plátky hrušku. Čekanku nakrájíme napříč na nudličky, vložíme do mísy k hrušce a zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme kousky gorgonzoly a nasekané vlašské ořechy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte