- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
vepřové sádlo
|
2 lžíce |
cibule
|
1 kus |
hladká mouka pšeničná
|
2 lžíce |
paprika sladká mletá
|
1 lžíce |
vývar z kostí domácí
|
600 ml |
brambory konzumní pozdní
|
3 kusy |
párky frankfurtské
|
100 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
do hrnca dám 2pl bravčovej masti, orestujem 1 cibuľku do sklovita a pridám 2-3 pl hladkej múky, ďalej pridám 2 čl mletej papriky a zalejem vývarom 600ml.
-
Takto chvíľu povarím 5 minút a pridám 3 zemiaky pokrájané na drobné kocky, varím 25 minút, keď sú zemiaky skoro uvarené pridám pokrájané párky, dochutím soľou, mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Makronutrienty
55%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 304 kJ | 1 778 kJ |
Kalorická hodnota | 72,7 kcal | 425 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,18 g
0,404 g |
47,8 g
2,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,818 SVJ | 4,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,37 g
1,42 g |
19,7 g
8,32 g |
Bílkoviny | 3,22 g | 18,8 g |
Sůl | 1,09 g | 6,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů