Flíčky s uzeným masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Flíčky s uzeným masem

Klasika, kterou u nás máme rádi všichni.

Postup přípravy

  1. Maso uvaříme v tlakovém hrnci do měkka a nakrájíme na kostičky.

    Zatím co se maso vaří, rozmícháme vejce v mléce a uvaříme těstoviny.

  2. Plech na pečení s vysokými okraji vytřeme papírovým ubrouskem s kapkou oleje.

    Maso, flíčky, mléko s vejci i vývar dáme na plech, promícháme a rovnoměrně rozprostřeme. Nesolíme. Maso a vývar z masa bývá obvykle hodně slaný, a proto není třeba dosolovat.

    Pečeme v troubě na 170 - 180 stupňů přibližně 30 - 40 minut do zlatova.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte