
Nezvyklá, ale úžasná chuť, salát do letních dní.
Děkujeme Radce Němečkové za recept :)
- 7m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
fenykl čerstvý, bulva
|
1 kus |
celer
|
0,5 kusu |
fíky sušené
nebo sušené švestky
|
20 g |
olivy černé
|
10 kusů |
ořechy vlašské
|
1 hrst |
bílý jogurt smetanový
|
140 g |
tatarská omáčka
|
20 g |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Fenykl si nakrájíme najemno, celer nastrouháme nahrubo.
Přidáme nadrcené ořechy, nadrobno nakrájené fíky (švestky).
Dobře promícháme s jogurtem a tatarkou, dáme vychladit.
Chuť je naprosto výjimečná, zkuste!
Makronutrienty
59%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 312 kJ | 1 537 kJ |
Kalorická hodnota | 74,5 kcal | 367 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,53 g
2,78 g |
42 g
13,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,853 SVJ | 4,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,09 g
1,28 g |
20,2 g
6,31 g |
Bílkoviny | 1,87 g | 9,24 g |
Sůl | 0,637 g | 3,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů