Fazolková omáčka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Fazolková omáčka

Fotogenické jídlo to není, ale dobré ano.

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme do hrnce, podlijeme cca 10 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme až jsou fazolové lusky téměř měkké.

  2. V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám. Necháme povařit zhruba 5 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou.

    Servírujeme s vařeným bramborem.

  3. Tip ro masožravce: Fazolková omáčka je také výborná s vařeným hovězím masem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte