Nízkosacharidový dezert, který si včera holky na ochutnávce úplně zamilovaly!
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
dýňové pyré
|
300 g |
mouka z kešu ořechů
|
200 g |
mouka kokosová
|
20 g |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
vajíčka
|
2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
50 g |
kokosové mléko
|
40 ml |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
skořice mletá
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
Poleva | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
50 g |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
ořechy vlašské
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Smícháte všechny ingredience kromě kakaa a polovinu těsta vlijete do formy na chlebík vyloženou pečicím papírem. Do další poloviny dáte kakao a přidáte do formy.
-
Pečete cca 35 minut na 160 stupňů. Necháte vychladnout a poté polejete polevou a ozdobíte oříšky. Dobrou chuť a nezapomeňte mě označit
Makronutrienty
28%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 295 kJ | 1 067 kJ |
Kalorická hodnota | 310 kcal | 255 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13 g
4,04 g |
10,7 g
3,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,3 SVJ | 1,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,6 g
10,9 g |
21,1 g
8,94 g |
Bílkoviny | 7,83 g | 6,45 g |
Sůl | 0,398 g | 0,328 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů