Dýně má výhodu stejně jako cuketa a to, že jde dělat na sladko i na slano. Tento chlebík je důkaz, že se pečivo dá udělat i zdravě a chutně bez mouky.
Mrkněte na další recepty na mém profilu, kde do neděle probíhá zajímavá soutěž ➡️ https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
dýňové pyré
(dělám si doma z dýně hokaido)
|
250 g |
vajíčka
|
4 kusy |
mléko plnotučné
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
mandlová mouka
|
3 lžíce |
mouka lněná
|
3 lžíce |
dýňová semínka
|
3 lžíce |
psylium
|
3 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýňové pyré rozmixujeme s vejci a mlékem. Poté přidáme zbylé sypké ingredience a necháme 15 minut odpočinout. Poté navlhčenýma rukama vytvarujeme bochánek/veku, posypeme dýňovými semínky a pečeme na 190° cca 35 minut.
Makronutrienty
22%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 594 kJ | 295 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 70,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,19 g
1,38 g |
2,58 g
0,687 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,519 SVJ | 0,258 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,19 g
1,91 g |
4,57 g
0,952 g |
Bílkoviny | 8,7 g | 4,33 g |
Sůl | 1,45 g | 0,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů