Dýňové podzimní noky ve slané variantě – bez lepku, laktózy, vajec

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Dýňové podzimní noky ve slané variantě – bez lepku, laktózy, vajec

Na sladko nebo slano? Zase jeden dýňový univerzální recept, tentokrát na odlehčené noky bez lepku, laktózy i vajec.

Varianta se slaninou a posekaným kadeřávkem zahřeje a na sladko s povidlím třeba jako teplý dezert...

Postup přípravy

  1. Z výše uvedených ingrediencí vytvoříme vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu zatáhnout v mikrotenovém sáčku v lednici. Na pomoučené ploše si z válečku těsta vždy odkrojíme část, ze které vyválíme hádka, toho posekáme na 2 cm špalíčky a v rukou vyválíme nočky, na které obtiskneme vidličkou do kříže, aby se na noky po uvaření lépe chytala omáčka atd..

  2. Vaříme v jemně probublávající horké vodě cca 3-4 minuty. Vyndáme opatrně pomocí síta a servírujeme na slano se slaninou a kapustou či sladko nebo s rajčatovou omáčkou apod.

  3. Rozškvaříme slaninu a přidáme posekanou kadeřavou kapustu, opékáme - dochutíme solí, pepřem, případně šalvějí a promícháme s nočky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte