Dýňové bramboráčky

šmakoun

Dýňové bramboráčky

Dýňové bramboráčky

Žádné mastné bramboráky plné mouky a tuku nečekejte, tyhle jsou nutričně daleko výživnější, jelikož obsahují kromě vlákniny ze zeleniny a dokonce i bílkoviny ze Šmakouna.

Postup přípravy

  1. Očištěné brambory, dýni a cuketu najemno nastrouháme, k nastrouhaným bramborám přidáme jedno celé vejce, najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením, majoránku, prolisovaný česnek, najemno posekanou bazalku, lahůdkovou papriku a sůl.

  2. Celou směs zeleniny a koření zamícháme a zahustíme žitnou moukou. Na pánvi si rozehřejeme ghí, když je dostatečně rozehřáté naneseme na pánev připravené těsto a rovnoměrně z obou stran opečeme.

    Tip: Ideální přílohou je kysané zelí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte