Dušená játra na cibulce

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Dušená játra na cibulce

Játra jsou velmi zdravá, použít můžete vepřová, hovězí, telecí...

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.

  2. Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.

    Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.

  3. Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.

    Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla).

    Servírujeme s rýží a najemno nakrájeným pórkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte