Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Rychlá a sytá polévka poslouží s pečivem jako lehký oběd.

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme vařit do vývaru. Ochutíme kmínem, paprikou a solí. Zhruba po 5 minutách, přidáme mouku rozmíchanou v trošce studené vody. Vaříme cca 5 minut.

  2. Polévku rozmixujeme, aby byla hladká a neplavaly v ní kousky cibule.

    Hlívu nakrájíme na proužky. Použijeme i měkké nožičky z menších, mladých hub, které nakrájíme na kolečka.

    Vaříme, až houby změknou a tekutina se zredukuje na požadovanou hustotu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte