Double chocolate - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Double chocolate - LC

Nepečený nízkosacharidový (lowcarb) dortík pro milovníky čokolády...

Postup přípravy

  1. V másle rozpustíme čokoládu a smícháme s ořechy. Mělo by to mít konzistenci zhruba jako mokrý písek. Napěchujeme do rozevírací formy(boky můžeme vyložit fólií).Dáme ztuhnout do lednice.

  2. Ze smetany odebereme 100g a rozpustíme v ní čokoládu.

    Mascarpone prošleháme se sladidlem. Zbytek smetany vyšleháme na šlehačku a vmícháme do mascarpone.

  3. Rozdělíme do dvou misek. Do jedné vmícháme 1/4 čokoládové šlehačky a do druhé 2/4. Zbylou čtvrtinu si necháme na ozdobu dortu.

  4. Krémy návršíme na korpus a dáme na několik hodin vychladit.

    Po ztuhnutí vyndáme dort z formy a sundáme fólií, nebo horkým nožem ořízneme od ráfku.

    Pokud nám čokoládová poleva moc ztuhla, trochu ji zahřejeme a dáme do sáčku, kterým dort nazdobíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte