MOC DĚKUJI Táňa Kajanová
za skvělý recept ♥! LC dort měl obrovský úspěch ????
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandle mleté
|
150 g |
mandlová mouka odtučněná
lze nahradit kokosovou
|
60 g |
vejce slepičí malé, s
|
6 kusů |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1,5 lžiček |
špenátové pyré
|
300 g |
citrónová šťáva
|
1 lžička |
aroma do potravin, mandle
|
0,5 lžičky |
xylitol
|
1 lžíce |
Krém | |
mascarpone
|
500 g |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
xylitol
|
2 lžíce |
maliny
|
1 hrst |
borůvky
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Krém: 500 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu, 2 PL xylitol (dle chuti) - vše vyšlehat šlehačem dohromady.
-
- Troubu předehřát na 170 °C. Bílky vyšlehat s xylitolem a citrónovou šťávou do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehat do pěny, přidat špenát a chvíli šlehat. Spojit obě vaječné směsi, jemně promíchat a přidat vše sypké. Těsto přendat do vymazané a vysypané formy (20 cm). Péct (podle trouby) 30-40 minut, "zkusit špejlí".
-
Po vychladnutí z korpusu odřezat hnědé okraje a překrojit na tři části. Vrchní část rozdrobit na posyp a zbylé dvě spojit krémem. Navrch potřít krémem, posypat rozdrobeným korpusem a ozdobit ovocem (korpus, krém, korpus, krém, posyp, ovoce)
Makronutrienty
20%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 996 kJ | 1 475 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 353 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,13 g
1,65 g |
10,6 g
2,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,713 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21 g
9,62 g |
31,2 g
14,3 g |
Bílkoviny | 7,71 g | 11,4 g |
Sůl | 0,197 g | 0,292 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů