Dort s citrónovým krémem - LC

Dort s citrónovým krémem - LC

Lahodný a osvěžující dort, nízkosacharidový dezert ke kávě nebo jako dárek.

Děkujeme Ladě Michové za recept:)

Postup přípravy

  1. - na dno dortové formy dáme pečící papír a boky vymažeme máslem. Zapneme si troubu.

  2. - Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem. Pak přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkou. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. - Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupňů 20 minut nebo podle typu trouby.

    - Po upečení necháme piškot vychladnout, pak rozevřeme formu, odstraníme pečící papír a vrátíme jej zpět do formy.

  4. - Korpus natřeme tvarohovým krémem a pak na něj nalijeme citrónový krém. Než jsem tam dala ten citrónový krém, tak jsem korpus nechala v ledničce hodinu odležet. Až nám citrónový krém ztuhne, dort si ozdobíme šlehačkou a necháme zaležet v ledničce, nejlépe přes noc.

  5. Ingredience: 250 g plnotučného tvarohu z vaničky, erythritol dle chuti a 250 g šlehačky (ušlehané 40% smetany ke šlehání).

    - Já jsem ale šlehačku do krému nepoužila všechnu, část jsem si nechala na ozdobení dortu.

  6. - v menším kastrolku smícháme žloutky, erythritol, citrónovou šťávu a kůru. Je důležité, aby kůra byla nastrouhaná co nejvíc najemno. Dbejte na to, abyste strouhali jen tu žlutou část, ta bílá bývá hořká.

  7. - Kastrolek vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme směs tak dlouho, dokud nezhoustne. Trvá to asi 6 - 8 minut.

  8. - Poté kastrolek vyjmeme z vodní lázně a postupně do krému vmícháme na kostičky nakrájené máslo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte