Dort s borůvkami - LC

Laduš

Dort s borůvkami - LC 2 další fotky

Tento low carb dort je mimořádně lahodný. Zkuste jej a neuděláte chybu. Věřte, že bude chutnat i ne LC strávníkům.

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila všechny ingredience na korpus. Pak jsem na dno dortové formy (mám o průměru 21 cm) dala pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.

  2. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem vmíchala rozpuštěný a vychladlý kokosový olej s vanilkovou esencí a mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

    Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 25 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout.

  3. Připravila jsem si krémy. Vyšlehala jsem šlehačku a ve druhé misce jsem prošlehala ricottu s erythritolem. Šlehačku jsem smíchala s ricottou. Krém jsem rozdělila do dvou misek - do jedné více (cca 2/3) a do druhé méně. Do větší části krému jsem zamíchala rozmixované borůvky.

  4. Formu s vychladlým korpusem jsem rozevřela, korpus obrátila, odstranila pečící papír a korpus rozřízla.

    Na spodní vrstvu korpusu jsem navrstvila borůvkový krém a uhladila jsem jej. Přiklopila jsem horním dílem korpusu a natřela bílým krémem.

    Dort jsem ozdobila. Posypala jsem jej nasekanou čokoládou a plátky mandlí a nakonec pokladla borůvkami.

    Nechala jsem v ledničce zaležet přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte