DOMÁCÍ SEKANÁ PLNĚNÁ VEJCI

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

DOMÁCÍ SEKANÁ PLNĚNÁ VEJCI

Letos nebudu mít problém s přemnoženými vykoledovanými vejci, takže si klidně můžeme dopřát nějaké to vařené vejce již teď...

Postup přípravy

  1. Hovězí a vepřové maso s cibulí a česnekem pomeleme na masovém strojku a vhodíme do hnětače, zapneme a přiléváme postupně vodu. Hněteme důkladně, aby se vytvořil vazký prát. V misce smícháme strouhanku s moukou, zalijeme mlékem, dobře promícháme a vlijeme do hnětače. Přidáme vejce, koření, necháme důkladně promíchat.

    Pokud budeme dělat klasickou sekanou, můžeme přidat na kostičky pokrájenou uzenou slaninu.

  2. Z hotové směsi vytvarujeme jednu nebo dvě šišky. Já chtěla ještě plnit uvařenými vejci, takže jsem směs natřela na potravinovou folii, vyloženou plátky anglické slaniny, pokladla uvařenými vejci a srolovala. Pomocí folie je třeba maso pěkně utáhnout, proti prasknutí jsem se pojistila a celou šišku zabalila do alobalu.

  3. Pečeme cca 1 a 1/2 hodinky a poléváme výpekem. Já jsem pekla hodinku v "obleku", pak jsem sekanou vymotala a dopékala půl hodinky už bez alobalu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte