Domácí pomarančová low carb marmeláda

Jídelní plán

Domácí pomarančová low carb marmeláda

Je marmeláda bez cukru to, co hledáte? Tak to jste tu správně:) Vyzkoušejte náš recept a uvařte si tu nejlepší domácí low carb pomarančovou marmeládu.

Postup přípravy

  1. Recept je na 5 menších skleniček. Na marmeládu je lepší kupovat citrusy s tenčí kůrou a v bio verzi, pomeranče mám nejraději ze Sevilly. Vystačíte si ale s čímkoliv, co mají zrovna na regálech dostupného:)

    Ovoce řádně umyjeme. 3 pomeranče a citrony rozkrájíme včetně kůry na malé kostky, můžeme i nahrubo rozsekat ve food-procesoru.

    Ze zbylého ovoce vymačkáme šťávu - z kila pomerančů jí bude cca 500ml. Ze šťávy i kostek odstraníme veškerá semínka.

    Do hrnce s širokým dnem si nalejeme šťávu, přidáme špetku soli a spolu se sladidlem svaříme. Přidáme nasekané ovoce, promícháme a na mírném plameni pomaličku probubláváme zhruba 30minut, dokud se hmota nezredukuje. Pokud chcete marmeládu hladkou, rozmixujte v této fázi tyčovým mixérem.

    Mezitím si vypaříme skleničky horkou vodou.

  2. Před koncem vaření přidáme pektin - lze nahradit i agarem - ten už ale nevařte. Horkou hmotu nalijte do skleniček. Každou zakápněte lžičkou rumu, zavíčkujte a sterilizujte 20 minut na 80°C.

    Pokud nechcete zavařovat, můžete také rozdělit na dávky a zmrazit:)

    Pro hodně voňavou marmeládu nebo ozvláštnění chuti můžete přidat i vanilku, skoři hřebíček, kardamom, badyán nebo špetku chilli.

  3. Marmeláda vydrží neotevřená i více než rok. Po otevření ale uchovávejte v lednici a spotřebujte do deseti dnů až dvou týdnů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte