Domácí pizza se smetanovým základem

Domácí pizza se smetanovým základem

Pizzu milujeme...s červenou i bílou omáčkou.

Zde máte recept na smetanovou omáčku, je variabilní dle vašich chutí a možností.

Postup přípravy

  1. Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou či fólií a necháme asi hodinu v teple vykynout.

  2. Mezitím si připravíme omáčku: na oleji orestujeme cibuli, česnek a přidáme ostatní suroviny. Necháme povařit, vypneme a přidáme lučinu (nemusí být). Vše rozmixujeme dohladka.

  3. Ricottu smícháme se solí a tymiánem.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť roztáhneme na pečící papír do velkého kruhu.

    Potřeme omáčkou, poklademe plátky mozzarelly a naklademe kopečky ricotty.

  5. Pečeme na maximum asi 15 minut dozlatova.

    Podáváme ihned z trouby, doplníme salátem z čerstvé zeleniny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte