Známe, milujeme všichni...tato je ještě lepší...
- 5m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
bílý jogurt řeckého typu
|
1 kg |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 g |
Postup přípravy
-
Ušleháme šlehačku dotuha. Do ní lehce vmícháme tučný jogurt.
Na cedník s hustým plátýnkem dáme hmotu, posadíme do mísy a necháme do rána odkapat (můžeme zatížit).
-
Ráno opatrně překlopíme na talíř, odstraníme plátýnko a je hotová našlehaná Lučina...moooc dobrá:).
Kdo chce, může přisolit, bylinky...já nedávám.
Makronutrienty
18%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 555 kJ | 555 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 133 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,87 g
3,82 g |
3,87 g
3,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,387 SVJ | 0,387 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,58 g
5,33 g |
9,58 g
5,33 g |
Bílkoviny | 7,88 g | 7,88 g |
Sůl | 0,108 g | 0,108 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů