Tomuto chlebu jak již název napovídá davají chuť pečené červené papriky.
- 1h:55m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
červená paprika
|
2 kusy |
tvaroh měkký polotučný
|
400 g |
vejce slepičí střední, m
|
6 kusů |
mandle mleté
|
100 g |
mandlová mouka
|
20 g |
sezamové semínko světlé
|
100 g |
len, lněné semínko mleté
|
80 g |
vinný kámen
|
15 g |
sůl
|
1 lžíce |
kořenicí směs provensálské bylinky
|
0,5 lžičky |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dvě červené papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a dáme je péct do trouby na gril pěkně do černa, aby šla slupka krásně odstranit.
V míse smícháme 6 vajec a 400g tvarohu, které vyšlehámě do krému.
Postupně přidáváme další ingredience a nakonec oloupané nakrájené papriky.
Základ tohotu chlebu tvoří velké množství tvarohu a vajec, tak počítejte s tím, že tento chlebík je vláčný.
Je ale chuťově velice zajímavý a dá se jíst jen tak samotný:-)
Pečeme ve formě při 150°C cca 60-70 minut, pak vyndáme z formy a dopečeme
dokřupava.(cca10-15 minut)
Makronutrienty
23%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 838 kJ | 906 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 217 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,67 g
1,77 g |
8,3 g
1,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,767 SVJ | 0,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,9 g
2,92 g |
16,1 g
3,16 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 12,1 g |
Sůl | 1,14 g | 1,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů