Mě potěší i dobré low carb jídlo, třeba tato dijonská kotleta. Půl hodiny a obědváte.
instagram: monikakalabovajanysova
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová kotleta
|
2 kusy |
cibule sladká, šalotka
|
1 kus |
slanina anglická
|
50 g |
rozmarýn sušený
|
10 g |
tymián sušený
|
1 lžička |
olivový olej
|
2 lžičky |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
Omáčka | |
smetana na vaření
|
1 kus |
hořčice dijonská
|
2 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
20 g |
špenát, čerstvé listy
|
2 hrsti |
víno bílé jakostní
|
100 ml |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kotlety po krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a pomažeme olivovým olejem. Zprudka opečeme na suché pánvi, z každé strany cca 5️ minut- podle šířky masa. (Ne do “mrtva”, maso musí být šťavnaté ).
-
Maso vyjmeme a dáme do alobalu a na stejnou pánev přidáme slaninu a nakrájenou šalotku( můžete přidat podle chuti i stroužek česneku). Osmahneme, přilijeme smetanu, přidáme koření, hořčici, víno nebo vodu, osolíme, opepříme. Necháme 3️ minuty probublávat.
-
Plamen stáhneme, přidáme parmezán a špenát a zlehka provaříme 1 minutu. Vložíme zpět maso a máme uvařeno.
——————————————————
Makronutrienty
12%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 841 kJ | 3 932 kJ |
Kalorická hodnota | 201 kcal | 940 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,62 g
1,49 g |
16,9 g
6,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,362 SVJ | 1,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16 g
6,88 g |
74,9 g
32,2 g |
Bílkoviny | 9,63 g | 45 g |
Sůl | 1,34 g | 6,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů