Cuketový perník - LC

Cuketový perník - LC

Vynikajíci lowcarb dezert, voní skořicí a babiččiným perníkem...

Inspirace receptem Lady Michové, děkujeme :), s malými obměnami upekl tento Jozef Kabát :)

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem nastrouhal nahrubo cuketu, lehce osolil, nechal 15 minut vyplakat a vymačkal šťávu. Rozehřál kokosový olej a nechal chladnout. Vyšlehal jsem vejce s erythritolem do pěny (musí se šlehat několik minut), přidal olej a cuketu. Ořechy jsem v sekáčku nasekal a smíchal s ostatními suchými potravinami, přidal k vaječné směsi a dostatečně prošlehal, vyhnětl.

  2. Vzniklo mazlavé těsto, které jsem přendal do dortové formy a uhladil. Formu jsem měl 26 cm, na dno jsem dal pečící papír a stěny vymazal máslem. Pekl jsem na 180 °C 40 minut. Nechal jsem korpus vychladit, nožem oddělil stěny od formy a vyklopil, sloupl papír a zase vrátil celý do formy.

  3. V kastrůlku jsem rozehřál smetanu, máslo a erythritol a už bez dalšího zahřívání nasypal čokoládu. Ta se za stálého míchání rozhřála a zhoustla.

    Polil jsem čokoládou korpus, rozetřel, posypal kokosem a nechal přes noc chladit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte