CUKETOVÉ ŠPÍZY S MLETÝM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

CUKETOVÉ ŠPÍZY S MLETÝM MASEM

Už aby to bylo...

Opečovávám a chráním ty svoje sazeničky, takže doufám, že si na domácích cuketkách pochutnám já a ne slimáci.

Postup přípravy

  1. 2-3 mladé cukety (i se slupkou, na centimetrová kolečka), cca 700g mletého hovězího masa, 1/2 cibule (nadrobno), 4 stroužky česneku (prolisovat), 1 vejce, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička sušeného tymiánu, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky soli, grilovací koření, bylinky dle chuti.

  2. Kolečka cukety rozložíme na prkénko, lehce osolíme a necháme tzv. "vyplakat". Poté je otřeme papírovou utěrkou.

  3. Mleté maso ochutíme kmínem, pepřem a tymiánem, přidáme cibuli, česnek a vejce, osolíme, promícháme a necháme alespoň hodinku odležet.

  4. Poté z něho tvoříme navlhčenýma rukama malé kuličky o průměru cca 3,5-4cm, které napichujeme na špejle střídavě s kolečky cukety. Hotové špízy balíme do alobalu a ukládáme do pekáče.

  5. Pečeme v troubě asi 20 minut na 200 stupňů, pak alobal rozevřeme, špízy lehce poprášíme grilovacím kořením a bylinkami a asi ještě 10 minut dopékáme do barvy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte