CUKETOVÉ HALUŠKY S CIBULKOU A UZENÝM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

CUKETOVÉ HALUŠKY S CIBULKOU A UZENÝM MASEM

Od malička miluju halušky. Možná proto, že se daly jíst lžící z hlubokého talíře nejen k obědu, ale třeba i kvečeru u televize. Maminka jich vždycky navařila obří zadělávací mísu a my pak jen chodili a nakládali si na talíř, co se do nás vešlo.

A protože miluju cuketu, bylo jen otázkou času než ji podrobím tomuto testu a pokusím se z ní vyrobit těsto na halušky.

Od té doby patří tahle úprava cukety k našim oblíbeným...

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouhám na jemném struhadle (mladou neloupu, starší kousky s tvrdou slupkou oloupu a vydlabu), nezbavuju tekutiny!!!, přidám vejce, sůl, sušený česnek, Solamyl a mouku a umíchám řidší těsto. Do vroucí osolené vody vhodím zkušební mininoček, pokud se rozvaří, přidám ještě mouku. Poté těsto vyškrábnu do haluškovače a plastovou stěrkou protlačím do vroucí vody. Ode dna podeberu, aby halušky nepřisedly ke dnu a vařím, dokud všechny nevyplavou. Jsou téměř v mžiku hotové. Pak vyberu cedníkem a ihned zchladím ve studené vodě, aby se úplně "nerozblemcaly".

  2. Hotové promíchám s orestovanou cibulkou a na kostičky nakrájeným orestovaným uzeným špekem (samozřejmě vše i s rozehřátým tukem, halušky to krásně oddělí, promastí a ovoní). Dneska jsem přidala i na kostičky nakrájené uzené maso z vepřového ocásku.

  3. Přidám 2 lžíce zakysané smetany, dle chuti dosolím a dochutím sušeným česnekem, opět promíchám a ihned servíruji.

    Připravuji z dvojité dávky, protože se rychle "vypařují" :D, ale to poznáte sami, pokud se rozhodnete tenhle recept vyzkoušet. Cibulky a uzeného masa restuju hned dvojnásobek, těsto na halušky připravuji a zavařuji po dávkách, aby nezřídlo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte