Cuketové bagetky s čerstvým sýrem - LC

Cuketové bagetky s čerstvým sýrem - LC

Bagetky jsou vláčné, výborná lowcarb snídaně či svačina na cesty.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)

Postup přípravy

  1. Cuketu jsem nahrubo nastrouhal a prosolil, nechal 15 minut vyplakat. Poté rukama vymačkal šťávu. Vedle jsem smíchal suché potraviny, přidal cuketu, sýry a vejce. Všechno rukou prohnětl do lepivého, ale ne řídkého těsta. V dlaních vytvaroval bagetky (8 ks) a pekl v rozpálené troubě na 180 °C 45 minut.

  2. Bagetky jsou měkké a uvnitř vláčné, nejsou mokré. Sušenou cibuli dávám, protože mám rád její chuť.

  3. Tvaroh a smetanu smíchám, lehce prosolím a v utěrce na cedníku v lednici nechám odkapat minimálně 24 h, někdy i déle. Když jsem neměl čas, byl na cedníku i 4 dny. Je prostě skvělý, podobný lučině.

  4. Tvaroh a smetanu smíchám, lehce prosolím a v utěrce na cedníku v lednici nechám odkapat minimálně 24 h, někdy i déle. Když jsem neměl čas, byl na cedníku i 4 dny. Je prostě skvělý, podobný lučině.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte