CUKETOVÁ BÁBOVKA

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

CUKETOVÁ BÁBOVKA

Takže už bych teda vááážně měla zase něco vložit, ale upřímně řečeno, nový vzhled facebookových stránek mi dává opravdu hodně zabrat a nějak se s tím nemůžu dost dobře vypořádat.

Přemýšlím, jestli nejsem třeba tak trochu autista...

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s krystalem a vanilkovým cukrem, přišleháme olej, pak už jen vařečkou vmícháme cuketu, aroma, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli a lžící moučkového cukru.

  2. Část těsta nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, zbytek obarvíme kaší z teplé vody a kakaa (lze použít pouze kakao, jak jste zvyklí, ale v této podobě se těsto krásně stejnoměrně obarví, aniž by v něm zůstaly nerozpuštěné pucíky) a vlijeme na světlé těsto. Nožem nebo špejlí projedeme kolem dokola, aby se tmavému těstu pomohlo směrem dovnitř, vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinku na 170 stupňů, zakryté svrchu alobalem.

  3. Poté alobal odstraníme a asi 10 minut dopékáme. Čas i teplota jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi s vlastní troubou.

    Částečně vychladlou bábovku vyklopíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte