Čokoládový pudink - nízkosacharidový

Jídelní plán

Čokoládový pudink - nízkosacharidový

Rychlý a jednoduchý pudink ze základních surovin, lze jej použít jako skvělou svačinku, dezertík. V lednici vydrží tento skvělý dezertík i několik dnů. Zdobit můžete šlehačkou, sekanou čokoládou a ovocem dle libosti.

Postup přípravy

  1. Čokoládový krém - do kastrůlku dáme ohřát cca 80 ml mléka, do horkého nalámeme čokoládu. Čokoládu necháme změknout a pak vyšleháme s kakaovým práškem do hladkého krému.

  2. V míse ušleháme do husté pěny s xylitolem 5 žloutků, přidáme čokoládový krém a zašleháme.

  3. Do kastrůlku dáme vařit šlehačku se zbývajícím mlékem. Těsně před varem odstavíme z tepla a opatrně do horkého mléka zašleháme čokoládovou hmotu. Kastrůlek vrátíme na plotýnku a na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. POZOR nevaříme klokotem, aby se žloutek nesrazil.

  4. Hotový pudink sundáme z plotýnky a ještě chvilku šleháme. Necháme ještě v kastrůlku a za občasného šlehání necháme zchladnout. Vlažný pudink nalijeme do skleniček a dáme na několik hodin vychladit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte