Čokoládovokokosový dort - LC

Sladce nesladce

Čokoládovokokosový dort - LC

Převažující chuť kokosu v kontrastu s čokoládovým korpusem - low carb dezert, který si zamilujete!

Více mých receptů najdete zde ????

Https://facebook.com/sladcenesladce/

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme základ krému: do 150 ml smetany vsypeme kokos , sladidlo a rum, případně kokosové aroma. Dáme do ledničky.

  2. Postup korpus:

    Troubu předehřejeme na 180° C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem na pečení.

    Čokoládu spolu s máslem rozehřejeme.

    Dvě třetiny sladidla vyšleháme společně s žloutky a rumem do husté pěny.

    Mletý kokos smícháme s prdopeč a guarovou gumou. Zbytek sladidla vyšleháme s bílky na tuhý sníh.

    Do žloutkové pěny přilejeme vlažnou čokoládu s máslem a promícháme. Pak přidáme i suchou směs a promícháme. Nakonec postupně opatrně převalováním zapracujeme sníh z bílků. Ihned nalejeme do formy a dáme péct na cca 30min. Zkoušíme špejlí, zda už je upečený.

  3. Upečený korpus odkrojíme od boků formy, překlopíme a stáhneme papír na pečení.

  4. Na krém si vyšleháme zbytek smetany do tuha. Prošleháme mascarpone, přidáme do něj připravenou směs smetany a kokosu a opět prošleháme. Nakonec vmícháme šlehačku.

  5. Korpus rozřízneme na tři tenké plátky. První zavřeme do ráfku vyloženého fólií (nemusí být). Návršíme na něj třetinu krému a uhladíme, položíme další plat a opět třetinu krému a stejně postupujeme i s posledním platem a zbytkem krému. Dáme chladit.

  6. Po vychlazení odendáme z dortu ráfek a fólii. Pokud jsme ji neměli, musíme odřiznout od boků horkým nožem. Dozdobime rozehřátou čokoládou, obarveným kokosem a kokosovými lupínky.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte