Čokoládovo-arašídové cupcakes

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Čokoládovo-arašídové cupcakes

Koupila jsem 100% čokoládu a poprvé i arašídovou mouku. A protože tyhle chutě se k sobě dokonale hodí, napadlo mě upéct moučník.

Postup přípravy

  1. Rozšlehejte vejce a vmíchejte do nich neodtučněnou arašídovou mouku smíchanou s bezfosfátovým kypřícím práškem a erythritolem rozmixovaným na moučku (pokud už jste sladkému odvykli, směle ho vynechejte). Těsto rozdělte do 10 silikonových formiček na muffiny, do každé bude potřebovat přibližně 2 vrchovaté lžíce těsta. Pečte v troubě rozehřáté na 170 °C 20 až 25 minut. Poté nechejte úplně vychladnout a muffiny vyjměte z formiček.

  2. Změklé máslo vyšlehejte s rozpuštěnou, ale co nejméně teplou, čokoládou a na moučku rozmixovaným erythritolem (ten lze vynechat) a vzniklý krém nastříkejte na muffiny. Vzniklé cupcakes uložte do ledničky, aby krém zpevnil.

  3. Arašídy nasucho opražte a nechejte vychladnout. Na polevu rozehřejte čokoládu s troškou másla, cupcakes s ní pocákejte. Ihned je posypejte nasekanými arašídy a poté je vraťte na chvilku do ledničky, aby poleva ztuhla.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte