Toto je můj osvědčený nízkosacharidový recept, který nezklame. Čokoládový dezert hezky vypadá a skvěle chutná!
- 1h
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
máslo čerstvé
|
50 g |
xylitol, cukr březový
|
3 lžíce |
mandlová mouka
|
100 g |
mouka kokosová
|
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
5 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
3 lžíce |
smetana na vaření
|
150 ml |
Krém | |
avokádo
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
xylitol, cukr březový
|
2 lžíce |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
Postup přípravy
-
Žloutky se sladidlem a máslem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní přísady a opatrně přidáváme vyšlehané bílky.
Nakonec vmícháme smetanu.
-
Zdobícím sáčkem dáme do košíčků - asi do 2/3, těsto vyběhne.
Hotové vychladlé muffinky zdobíme zdravým čokoládo-avokádovým krémem.
-
Krém: avokádo, sladidlo a citronovou šťávu rozmixujeme do hladka.
Přidáme rozpuštěnou čokoládu.
Krém dobře drží tvar a je výborný.
Makronutrienty
37%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 227 kJ | 792 kJ |
Kalorická hodnota | 293 kcal | 189 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,2 g
4,62 g |
11,7 g
2,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,82 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,1 g
9,31 g |
14,9 g
6,01 g |
Bílkoviny | 7,59 g | 4,9 g |
Sůl | 0,272 g | 0,175 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů