Čokoládové mini cheesecaky - LC

Michal

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Čokoládové mini cheesecaky - LC

Nepečený valentýnský dezert, který je rychlý a opravdu vynikající. Kdo má rád čokoládu, tak si tyhle nízkosacharidové mini cheesecaky zamiluje. Já jsem nepoužil ani žádné sladidlo, to ale nechám na vás a na vaší chuti. Samozřejmě, pokud je připravujete pro někoho, kdo není na low carb dezerty zvyklý, lze použít erythritol nebo jiné vhodné low carb sladidlo.

Postup přípravy

  1. Jako první si ve vodní lázni rozpustíme 70 gramů hořké čokolády. Jakmile je čokoláda tekutá, necháme v pokojové teplotě zchladnout.

    Poté si rozmixujeme pekany na menší kousky, ale ne úplně najemno. Máslo rozpustíme a smícháme s pekany. Zamícháme a tuto směs dáme na dno skleniček, upěchujeme a vložíme do lednice na 20 minut.

  2. Mezitím si vyšleháme 100 ml smetany do šlehačky. Do mísy si dáme tvaroh, mascarpone, společně vyšleháme a přidáme šlehačku. Opět mixérem prošleháme a přilejeme zchladlou čokoládu. Společně vymixujeme do hladkého krému. Tímto krémem naplníme skleničky, kde na dně máme pekanovou krustu, a dáme do lednice na hodinu.

  3. V kastrůlku přivedeme 75 ml smetany k varu, ihned z plotny stáhneme a přidáme 40 gramů hořké čokolády. Metličkou vymícháme v kompaktní polevu. Tou zalejeme ztuhlé mini cheesecaky, ozdobíme dle fantazie – já použil lyofilizované ostružiny a jahody. Dáme přes noc do lednice.

  4. Ať chutná! A pokud budete mini cheesecaky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz!

    TIP: Množství si upravte podle skleniček, které chcete použít. Já použil 5 skleniček o objemu 180 ml.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte