Čokoládové brownies s malinami - LC

Michal

Čokoládové brownies s malinami - LC

Vymyslel jsem low carb čokoládové brownies bez laktózy, jehož hlavní surovinou je právě cuketa. Brownies je krásně hutné a uvnitř mazlavé. Přesně takové, jaké by pravé brownies mělo být. Moje čokoládové brownies je navíc bez lepku, cukru i laktózy!

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme najemno a následně z ní vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. K nastrouhané cuketě přidáme vejce, mandlové máslo, rozpuštěný kokosový olej a ořechovou mouku, kterou si jednoduše vyrobíme rozmixováním ořechů v mixéru. Přisypeme ještě sladidlo dle chuti. Já nejraději používám xylitol nebo erythritol.

  2. Hmotu důkladné promícháme. Pak už jen přidáme zbylé ingredience včetně lyofilizovaných malin, které v rukou rozdrtíme na menší kousky. Opět důkladně promícháme.

  3. Formu na pečení si vyložíme pečícím papírem, kam těsto nalejeme a stěrkou rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 50 minut. Brownies i po upečení a vychladnutí bude vevnitř mazlavé, což je ovšem žádané.

  4. Čokoládové brownies chutná nejlépe až druhý den. Při pokojové teplotě vydrží několik dní. V lednici by mělo vydržet bez problému zhruba týden.

    Ať chutná! A pokud budete čokoládové brownies s malinami zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte