Čoko -řepný chlebíček - bez lepku, mléka a vajec

Radka

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Čoko -řepný chlebíček - bez lepku, mléka a vajec

Aneb jak ukrýt řepu a zdravější mouku do skvostného dezertu..... Kombinace řepy a mouky kokosové dodá dezertu vlákninu, kokosový cukr má nižší GI než cukr krupicový a v pečeném těstě chutná lehce jako kokosový karamel, no a náš rumíček Tuzemáček to všechno provoní a krásně pomůže nakypřit a spojit.

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na 175°C. Tuk si vyšleháme s kokosovým cukrem do pěny (i 5 minut). Přidáme gel z lněného semínka, čokoládu a nastrouhanou řepu prošleháme až se vše spojí, nakonec krátce přišleháme alkohol a cider.

  2. K čokoládové krémové směsi přidáme směs mouky s kypřícím práškem, solí a sodou a už jen krátce metličkou sypké suroviny vmícháme. Těsto vlijeme do připravené vysypané formy a pečeme cca 1 hodinu nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá. (První 30 minut vůbec troubu neotvíráme)! Pokud se chlebíček připaluje shora, dopékáme jej pod alobalem.

  3. Po upečení necháme chlebíček krátce zchladnout na mřížce a poté vyndáme a necháme zcela na mřížce úplně vychladnout. Poléváme čokoládovou polevou a zdobíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte