CITRONOVÁ LOW CARB BÁBOVKA

Oli

CITRONOVÁ LOW CARB BÁBOVKA

Mňam...krásně voní máslem, citronem a vanilkou...chutná jako třená máslová bábovka:). Tento lowcarb (LC) moučník by vám jistě zachutnal taky...

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na biskupský chlebíček a vyložíme ji pečícím papírem.

    Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Změklé máslo, xylitol a vajíčka vyšleháme, přidáme ricottu a ostatní ingredience. Pokud bude těsto řídké, přidejte lžícikokosové mouky, pokud se vám tuhé (jako mně), zřeďte jogurtem, kefírem...

  3. Voňavé žluťoučké těsto dáme do formy a pečeme asi 10 minut/200°C, pak zmírníme a pečeme ještě nejméně 30 minut, zkoušíme špejlí.

  4. Hotové jsem nechala schladnout ve formě, pak opatrně vyndala, odstranila papír a nechala dochladnout.

    Je to moc dobré těsto, jako třená bábovka:). Se šlehačkou báječný dezert...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte