Mňam...krásně voní máslem, citronem a vanilkou...chutná jako třená máslová bábovka:). Tento lowcarb (LC) moučník by vám jistě zachutnal taky...
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
máslo čerstvé
|
70 g |
xylitol
|
3 lžíce |
vejce slepičí velké, l
|
3 kusy |
ricotta
|
250 g |
bílý jogurt řeckého typu
|
2 lžíce |
citrónová šťáva
|
2 lžíce |
citrónová kůra
|
1 lžíce |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
mouka kokosová
|
30 g |
mandlová mouka
|
50 g |
Postup přípravy
-
Připravíme si formu na biskupský chlebíček a vyložíme ji pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 200°C.
-
Změklé máslo, xylitol a vajíčka vyšleháme, přidáme ricottu a ostatní ingredience. Pokud bude těsto řídké, přidejte lžícikokosové mouky, pokud se vám tuhé (jako mně), zřeďte jogurtem, kefírem...
-
Voňavé žluťoučké těsto dáme do formy a pečeme asi 10 minut/200°C, pak zmírníme a pečeme ještě nejméně 30 minut, zkoušíme špejlí.
-
Hotové jsem nechala schladnout ve formě, pak opatrně vyndala, odstranila papír a nechala dochladnout.
Je to moc dobré těsto, jako třená bábovka:). Se šlehačkou báječný dezert...
Makronutrienty
23%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 065 kJ | 756 kJ |
Kalorická hodnota | 255 kcal | 181 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,06 g
1,22 g |
6,43 g
0,867 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,906 SVJ | 0,643 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,4 g
9,81 g |
14,5 g
6,96 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 7,39 g |
Sůl | 0,198 g | 0,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů