Citronové kuře s kurkumou a mátovým rizotem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Citronové kuře s kurkumou a mátovým rizotem

CHuťově zajímavé a svěží kuře, dietní a rychlý oběd.

Postup přípravy

  1. Do misky připravíme marinádu z jogurtu, kurkumy, škrobu, citronové šťávy a citronové kůry.

  2. Maso okořeníme solí, pepřem a chilli. Vložíme do misky s marinádou. Dbáme na to, aby marináda pokryla celé maso. Necháme v chladu odležet alespoň ½ hodiny.

  3. Rýži nasypeme do hrnce a lehce nasucho osmahneme až se mírně zbarví. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, přidáme mátu a dusíme. Postupně přiléváme vývar, vždy jen trochu, aby se rýže dusila s malým množstvím vývaru. Během vaření rýži mícháme, aby se nepřipalovala.

  4. Zatím co se rýže dusí, potřeme kapkou oleje dno pekáčku. Na sporáku pekáč rozpálíme, vložíme maso kůží dolů a počkáme až se zatáhne.

  5. Pekáč přesuneme do trouby vyhřáté na 160 – 170 ºC. Pečeme cca 10 minut. Pak maso otočíme kůží nahoru, zvýšíme teplotu v troubě na 190 ºC, Pokud můžeme, zapneme multifunkci, aby se maso pěkně opeklo a zbarvilo dozlatova.

  6. Pekáč přesuneme do trouby vyhřáté na 160 – 170 ºC. Pečeme cca 10 minut. Pak maso otočíme kůží nahoru, zvýšíme teplotu v troubě na 190 ºC, Pokud můžeme, zapneme multifunkci, aby se maso pěkně opeklo a zbarvilo dozlatova.

  7. Tip

    Servírujeme ozdobené čerstvými lístky máty, která dodá jídlu svěží chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte