Chleba z Lučiny, bez psyllia - LC

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Chleba z Lučiny, bez psyllia - LC

Dneska jsme za vás vyzkoušeli Low carb chlebík ,do kterého se nepřidává psyliu jako do většiny ostatních receptů.CHUTNÁ VÝBORNĚ:-)

Postup přípravy

  1. Dneska jsme za vás vyzkoušeli Low carb chlebík ,do kterého se nepřidává psyliu jako do většiny ostatních receptů.Právě z toho důvou je potřeba chleba péct v nějaké pečící formě.jaký tvar mu dáte vy už záleží jen na vás.

    Do misky rozklepneme 4 celá vejce,přidáme 2 čajové lžičky soli a dvě octa a 200g lučiny nebo jiného čerstvého sýra podobné konzistence.promícháme nebo rozmixujeme do hladka. v mlýnku nebo mixéru rozmixujeme 3 druhy semínek,my použili 6 polévkových lžic lněného semínka,4 lžíce chia a 2 lžíce sezamového semínka.nakonec přidáme 2 lžičky kmínu.tuto mouku přisypeme k vaječné směsi a přidáme 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem a vymícháme do hladké směsi,kterou necháme 10 minut stát.mezitím si vymažeme formu máslem a vysypeme semínky,nemusí být souvislá vrstva.Nalijeme směs do formy a uhladíme,navrch můžeme posypat semínky nebo sýrem.pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C cca 50 minut,po té vyndáme z trouby a opatrně chleba z formy vyklopíme a necháme dopéct ještě cca 15minut aby se chlaba zbavil přebytečné vlhkosti.

    po vychladnutí můžeme krájet. doufám že vám bude také tak chutnat jako nám:-)

    pokud se vám náš recept líbil,dejte nám like a odběr. těšíme se na další vaření s vámi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte