Low carb (LC) pečivo je jiné než běžné. Ale tento chleba je moc dobrý a voňavý, bez psyllia! Toto je malý bochníček cca 12x20 cm, doporučuji dvojnásobnou dávku.
- 1h:35m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
tvaroh měkký tučný
|
150 g |
vajíčka
|
2 kusy |
vláknina bramborová
|
50 g |
mouka lněná
|
30 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
voda vařící
|
50 ml |
ocet kvasný lihový
|
1 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
Navrch | |
mandlová mouka
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Prošleháme vajíčka, přidáme tvaroh, postupně všechny ostatní přísady a toto řidší těsto necháme odpočinout 20 minut.
-
Na plech s pečícím papírem utvoříme bochánek (těsto mezitím krásně zhoustlo), poprášíme mandlovou moukou a uděláme šikmé zářezy pro pěkný vzhled.
-
Pečeme asi 70 minut /200°C. Necháme v troubě lehce schladnout, pak položíme na papírovou utěrku.
Krájíme zcela vychladlé, s máslem nemá chybu...
Makronutrienty
15%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 673 kJ | 287 kJ |
Kalorická hodnota | 161 kcal | 68,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,28 g
1,51 g |
1,4 g
0,642 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,328 SVJ | 0,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,13 g
3,11 g |
3,89 g
1,33 g |
Bílkoviny | 10 g | 4,28 g |
Sůl | 1,56 g | 0,665 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů