- 1h:30m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
lněné semínko
|
80 g |
sezamové semínko světlé
|
2 lžíce |
dýňová semínka
|
3 lžíce |
slunečnicová semínka
|
40 g |
vláknina psyllium, jitrocelová
|
3 lžíce |
mák mletý
|
20 g |
ořechy vlašské mleté
|
80 g |
ořechy vlašské
|
60 g |
vinný kámen
|
15 g |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
olivový olej
|
3 lžíce |
Cottage sýr
|
150 g |
sýr čedar, cheddar
|
150 g |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jeho výhodou je jako u každého pečiva, že jej můžete nakrájet na plátky a pak jej zamrazit a máte čerstvé pečivo stále po ruce.
Tento chlebík je potřeba péct ve formě kterou si nejprve vymažeme olejem.
Ve větší míse mícháme všechny suché ingredience.
Přidáme 4 celá vejce, olivový olej a nakonec oba druhy sýrů.
Zamícháme a vlijeme do připravené formy.
Pečeme na 170°C cca 50-60 minut, potom vyndáme a chlebík vyklepneme z formy a ještě dopečeme z druhé strany při 150°C cca 10-15minut.
Makronutrienty
15%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 509 kJ | 851 kJ |
Kalorická hodnota | 361 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,29 g
1,1 g |
4,68 g
0,619 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,829 SVJ | 0,468 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,4 g
7,11 g |
17,1 g
4,01 g |
Bílkoviny | 16,1 g | 9,1 g |
Sůl | 1,25 g | 0,704 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů